آتش ، به عنوان یکی از 4 عنصر اصلی در دنیای طبیعت، همان طور که گرما و نور، یعنی دو نعمت ارزشمند را ارائه میدهد، به همان اندازه نیز آسیب رسان و خطرناک است. به حدی که تا به امروز میلیون ها انسان و موجود زنده را از کشته و نابود کرده است.
در بعضی از زمان ها، حتی از یک حادثه به یک فاجعه بزرگ حتی در وسعت یک کشور می شود، جهت یادآوری عرض میکنم: پلاسکو رو یادتونه…؟ آتش نشانها چطور؟ تولیدی ها و کاسب هایی که خرج زندگی خودشون رو از پلاسکو به دست میاوردند رو چطور..؟
بازم بهتر است یادآوری کنم که ماجرای ساختمان پلاسکو یک حادثه نبود ، بلکه یک فاجعه بزرگ و یک غم بزرگ برای ملت عزیز ایران و مخصوصا خانواده های داغ دار بود .
در دنیا انجمن بزرگی وجود دارد به نام انجمن بینالمللی آتشنشانی و خدمات نجات (CTIF). این انجمن در مقاطع زمانی مختلف و طبق آمار های ارسالی توسط کشور های مختلف، اقدام به انتشار جداول آماری دریافتی خود می نماید.
این انجمن یک بازوی قوی علمی و پژوهشی به نام CFS دارد که مرکز داده های آماری آتش سوزی می باشد. که به واسطه این بازوی پژوهشی، مجموعه دادهها و گزارشهای تهیهشده خود را منتشر میکند که آخرین گزارش رسمی آن در سال 2016 «گزارش شماره ۲۱ آمارهای جهانی آتشسوزی» می باشد که در برخی از جداول و گزارشهای آن، آمار مربوط به ایران نیز وجود دارد.
در «گزارش شماره ۲۱» در قالب جدولی شامل 6 گروه از کشورها آمده است که با توجه به میزان آتش سوزی، از بزرگ به کوچک مرتب شده اند. و این آمار مربوط به میانگین آتش سوزی سالانه از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ می باشد.
نخستین گروه: بین ۶۰۰هزار تا یک میلیون و ۵۰۰هزار حادثه آتشسوزی. در این گروه فقط نام یک کشور درج شده است: ایالات متحده امریکا.
دومین گروه: بین ۱۰۰هزار تا ۶۰۰هزار حادثه آتش سوزی. این گروه شامل 13 کشور بریتانیا، فرانسه، آلمان، روسیه، لهستان، چین، هند، برزیل، ایتالیا، مکزیک، استرالیا، آرژانتین و پاکستان می باشد.
سومین گروه: بین ۲۰هزار تا ۱۰۰هزار حادثه آتشسوزی. در این گروه نام 21 کشور از جمله ایران وجود دارد که در کنار ایران نام کشورهایی مانند ژاپن، کانادا، هلند، اندونزی، ترکیه، افریقای جنوبی، مالزی، اوکراین، اسپانیا و برخی دیگر از کشورها درج شده است.
چهارمین گروه: بین ۱۰هزار تا ۲۰هزار حادثه آتشسوزی. در این گروه 20 کشور مانند تایلند، الجزایر، ازبکستان، رومانی، قزاقستان، کوبا، جمهوری چک، بلژیک، صربستان، دانمارک، فنلاند و چند کشور دیگر وجود دارد.
پنجمین گروه: بین ۵هزار تا ۱۰هزار حادثه آتشسوزی. در این گروه 15 کشور مانند عراق، سریلانکا، سوریه، تونس، اسلواکی، گرجستان، سنگاپور، کرواسی، فیلیپین و برخی دیگر وجود دارند.
آخرین گروه: تا ۵هزار مورد آتش سوزی. این گروه شامل 150 کشور می باشد که به دلیل زیاد بودن این تعداد نام آنها برده نشده است.