آتش (حریق) تلفیقی از انرژی گرما و نور است، که توسط واکنش های شیمیایی همچون استحکاک ایجاد می شود و نتیجتا ویرانی، سوختگی، ریزش و تلفات جانی و مالی از خود به جای می گذارد.
آتش دارای زبانه و روشنایی است که با توجه به نوع آن رنگ خاصی هم دارد، کوچک ترین حالت آتش را شعله می گویند. همان طور که همه میدانیم این عالم دارای 4 عنصر اصلی است که آتش یکی از این 4 عنصر و 3 تای دیگر باد، خاک، آب می باشند. به همین دلیل ایرانیان برای آتش ارزش و احترام بسیار قائل بودند و از همین رو این اشتباه به وجود آمد که ایرانیان باستان (زرتشتی ها) آتش پرست بوده اند. و این کاملا اشتباه و دروغ است. حال که آتش را بیشتر شناختیم اجازه دهید یک سوال جالب رو مطرح کنم که شاید هیچ وقت به این سوال فکر نکرده بودید.!
جنس آتش چیست؟
پلاسما حالت چهارمی از ماده است که دانش امروزی نتوانسته آنها را جزو سه حالت دیگر پندارد و مجبور شده آنرا حالت مستقلی به حساب آورد. این ماده با ماهیت محیط یونیزه ، ترکیبی از یونهای مثبت و الکترون با غلظت معین میباشد که مقدار الکترونها و یونهای مثبت در یک محیط پلاسما تقریبا برابر است و حالت پلاسمای مواد ، تقریبا حالت شبه خنثایی دارد. پدیدههای طبیعی زیادی از جمله آتش ، خورشید ، ستارگان و غیره در رده حالت پلاسمایی ماده قرار میگیرند. خیلی جالبه نه!؟ تا حالا به جنس ستارگان و خورشید و فلک هم فکر کرده بودین؟
پلاسما شبیه به گاز است، ولی مرکب از ذرات باردار متحرکی به نام یون است. یونها بشدت تحت تاثیر نیروهای الکتریکی و مغناطیسی قرار میگیرند. مواد طبیعی در حالت پلاسما عبارتند از انواع شعله ، بخش خارجی جو زمین ، اتمسفر ستارگان ، بسیاری از مواد موجود در فضای سحابی و بخشی از دم ستاره دنبالهدار و شفقهای قطبی شمالی. نمایش خیره کننده از حالت پلاسمایی ماده است که در میدان مغناطیسی جریان مییابد.
بد نیست بدانید که دانش امروزی حالات دیگری از جمله برهمکنش ضعیف و قوی هستهای را نیز در دستهبندیها بعنوان حالات پنجم و ششم ماده بحساب میآورد که از این حالات در توجیه خواص نکلئونهای هسته ، نیروهای هستهای ، واکنش های هستهای و در کل ((فیزیک ذرات بنیادی استفاده میشود.
انواع آتش (حریق)
- آتش عادی – که از سوختن انواع مواد سوختنی به وجود میآید و تولیدکننده نور و گرما و دود است.
- آتش مقدس – که از سوختن چوبهای خوشبو و مقدس تولید میگردد و از هر گونه آلودگی حتی تنفس انسانهای همجوار مصون است. این آتش نباید هرگز خاموش شود. (اعتقاد بودایی ها در مورد آتش)
- آتش ناپاک – که از سوختن انواع زبالهها و فضولات و اجساد تولید میگردد.
- آتش سبز – که در درون گیاهان به سوخت و ساز نباتی مشغول است. پس از مرگ گیاه (گیاه خشک) قابلیت سوختن همچنان در گیاه باقی است.
- آتش درون – که در درون موجودات زنده وجود دارد. ایشان را زنده نگه میدارد و موجب گرمای تن موجودات زنده است.
- آتش شیمیایی – که از فعل و انفعالات شیمیایی به وجود میآید و سوخت آن را ماده ای شیمیایی تشکیل میدهد.
- آتش اتم – که در نهاد هر ماده نهان است و همچنین به آتش خورشید نیز اشاره ای دارد.
- آتش آبی-که به نشانهی آتش یخی دوستی چند عنصر